top of page

Serie 'Als vogels bloemen worden' gaat over de betrekkelijkheid der dingen. Als je een vorm van een vogel draait, gaat het lijken op een bloem en omgekeerd. Dat geldt ook voor andere vormen. 

 

Het zwart van Matisse komt uit de serie Repainted paintings. De vraag daarbij was: hoeveel haal ik weg, hoeveel laat ik nog zien. 'Cela fait quarante ans que je découvre que la reine de toutes les couleurs est le noire' Henri Matisse 

Een serie voor het Anthonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis ging over vormen, structuren en kleuren van de gezonde en gemuteerde cellen, die gaandeweg een eigen leven gingen leiden. Ze werden streepjes, stippen, vreemde vormen dwars door elkaar, soms gingen ze lijken op vogels, bloemen, bomen of landschappen. 

'Het niets', een kleine serie van haast witte schilderijen. Dit gaat over een proces: wat gebeurt er als je iets schildert en het vervolgens weer weg schildert, laag over laag over laag. Wat blijft er dan over? Is er nog vorm, kleur en structuur te zien. 

De serie lente gaat over geluk 'travailler dans la joie c'est le secret du bonheur' 

Japanse serie: ook hier is vorm belangrijk. Het Japans schrift kent drie schrijfwijzen: het kanji, het hiragana en het katakana. In Japan geldt dat als een kunstenaar een persoonlijk handschrift creëert, het een kunstvorm wordt. Ik heb van de Japanse tekens mijn eigen beeld gemaakt. 

'Het verleden herschreven' gaat over tijd. Hoe verbeeld ik nu een moment uit het verleden. Hoe herschrijf ik oud werk. Tijd is betrekkelijk evenals je verbeelding een momentopname is. 

De muziekserie gebruik ik diverse vormentaal, soms organisch, soms laat ik de muziek van een componist zien of ik speel met contouren door ze weg te halen. Ik probeer de intensiteit te vangen.

bottom of page