painting is discovering

searching for colour

shape and structure

different each time

Na haar studie Nederlands aan de UVA, Amsterdam, volgde Floor de kunstopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten Ruudt Wackers, Amsterdam (1985 – 1989).

Andere activiteiten: redactie Frans Hals Museum (tot 2015), voorzitter Fiore Kunstkring Bloemendaal (2003-2019), initiatiefnemer en organisatie Galerie Bloemendaal, pop-up podium voor beeldende kunst (2018-heden).

Alles wat ik maak is een opstapje voor werk dat nog komen gaat. Elke keer voegt het iets toe en laat het iets weg. Het is een proces, waarin alles met elkaar is verbonden. Schilderen is passie, loslaten, een ontdekkingsreis, op zoek gaan naar iets wat je wellicht nooit helemaal zal vangen. Het is als een lintje dat zich steeds verder uitrolt, steeds op een andere manier. Het gaat over kleur, vorm en idee. Ik werk vaak in series met diverse  thema's. Die kunnen gaan over betrekkelijkheid, geluk, tijd, vergankelijkheid maar het kunnen ook over thema's zijn zoals: landschappen, stillevens, rechtspraak, muziek en taal, o.a. de Japanse serie. Het werk wordt abstracter naarmate ik verder werk in een reeks, dat kan door steeds meer weg te laten, door vervorming van vormen of door een idee.

Toelichting op series

The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls

Arne Adriaensens over Floor

Art is not just about what you see. It is about the long path that led to the art- work you are witnessing. Artist Floor de Bruyn Kops describes  this process  as a continuous  treasure hunt. “You know where you start but you never know where you’re heading. Along the way, you stumble upon new elements that give  your  work  an  unexpected  spin. This struggle makes your work layered and, therefore, interesting to look at.” 

Hugo Brutin (kunstcriticus België)  over Floor de Bruyn Kops

De doeken van Floor de Bruyn Kops zijn wonderlijke verhalen omtrent het vormelijke verschijnen van mensen en dingen. Het zijn varianten op het thema van een geselecteerde werkelijkheid, waarin het licht warm bloeit en de kleuren wezens worden. Haar schilderen is een daad van sensualiteit en poëzie. Zij schildert op uitbundige, gedurfde en zelfzekere wijze.